Kék hírek

2023.01.22. 12:49

Belügy: 161 gépkocsivezető maradt jogosítvány nélkül alkohol vagy tiltott szerek fogyasztása miatt

Összesen 161 gépkocsivezető maradt jogosítvány nélkül szombaton, mivel alkohol, drog vagy más tiltott szerek fogyasztása után ültek volánhoz - derül ki a belügyminisztérium vasárnapi közleményéből.

Illusztráció

Forrás: Facebook/Pilitia Romana

Agerpres

A tájékoztatás szerint a közlekedésrendészet munkatársainak szombati ellenőrző akciói nyomán 801 gépkocsivezető jogosítványát vonták be, 140 esetben alkohol, 21 esetben pedig kábítószer vagy egyéb tiltott szerek fogyasztása miatt. Emellett elvették a rendőrök 279 jármű forgalmi engedélyét.
A jelzett időszakban 3816 bevetésük volt a belügyi szerveknek, 2485 esetben a közbiztonság és a közrend védelmében volt szükség a beavatkozásukra, 1331 esetben vészhelyzet miatt riasztották őket.
Szombaton 741 lehetséges bűncselekményről érkezett bejelentés a rendőrségre, 180 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetése közben, 38 személy ellen rendeltek el valamilyen kényszerintézkedést, és 18 országos vagy nemzetközi körözés alatt álló személyt kerítettek kézre. A rendőrök és csendőrök 9778 bírságot róttak ki egy nap alatt, több mint 4,2 millió lej értékben.
A katonai tűzoltók 10 bajba jutott személyt helyeztek biztonságba, 1105 esetben nyújtottak sürgősségi egészségügyi ellátást, 47 tűzesethez riasztották őket, műszaki mentésre két esetben volt szükség. A belügyi szervek helikoptereinek 12 küldetésük volt az elmúlt nap, ezek során nyolc személyt mentettek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában