Intézkedés

2023.01.18. 18:24

Az új kormányprogramban a munkabér adóterheit csökkentő intézkedések is szerepelni fognak

Illusztráció

Agerpres

Adrian Câciu pénzügyminiszter szerdán kijelentette, hogy a májusi miniszterelnök-csere után megalakuló új kormány programjában a munkabér adóterheit csökkentő intézkedések is szerepelnek majd.
A tárcavezetőt a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, Marcel Ciolacunak arról a korábbi nyilatkozatáról kérdezték az újságírók, miszerint a koalíciós kormányfőcsere után a PSD-nek szándékában áll növelni a tőke megadóztatását és csökkenteni a munkabér adóterheit.
Adrian Câciu válaszában emlékeztetett arra, hogy a munkabér romániai adóterhei a legnagyobbak közé tartoznak Európában. Ezért a miniszterelnök-csere után a PSD ezeknek az adóterheknek a fokozatos csökkentésére készül. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az új kormányprogramot a jelenlegi koalíciós partnerekkel együtt dolgozzák majd ki.
A miniszter a munkabér adóterheinek csökkentését lehetővé tévő intézkedések között említette a foglalkoztatás növelését. Hozzátette, hogy szerinte ezeket az intézkedéseket a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is támogatni fogja, és tárgyaltak is már róluk a koalíciós partnerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában