Közlemény

2023.01.08. 11:23

Az AUR kizárta Dumitru Focşa képviselőt, és lemondásra szólította fel

Forrás: Facebook/Dumitru Focşa

Agerpres

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) kizárta soraiból a családon belüli erőszakkall gyanúsított Dumitru Viorel Focşa képviselőt, és a párt vezetősége arra is felszólította, hogy adja vissza képviselői mandátumát. Az AUR vezetősége szombaton kiadott közleményében leszögezi, hogy a belső vizsgálat kiderítette, a sajtóban megjelent információk, melyek szerint Focşa bántalmazta feleségét egy veszekedés során, igaznak bizonyultak. Ez a tett összeegyeztethetetlen mind a párttagsággal, mind a parlamenti képviselői tisztséggel - szögezi le az alakulat.
'Az AUR határozottan elutasítja a családon belüli erőszak minden formáját, és elhatárolódik mindenkitől, aki ezt elköveti, támogatja vagy tolerálja. Felszólítunk minden romániai pártot és közszervezetet, hogy kövessék a példánkat, és nyilvánosan tárják fel a védtelen emberek elleni agresszió minden egyes esetét" - fogalmaznak a közleményben.
A Románok Egyesüléséért Szövetség csütörtökön erősítette meg, hogy egy Konstanca megyei AUR-os törvényhozó ellen rendőrségi kivizsgálás folyik, mert bántalmazta feleségét. A párt belső vizsgálatot indított az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában