Kérés

2023.01.28. 17:50

A tervezett tanévkezdés egy héttel való elhalasztását kérik a turisztikai ágazat munkáltatói szövetségei

A 2023/2024-es tanév megkezdésének egy héttel való elhalasztását kérik az oktatási minisztériumtól a turisztikai ágazat munkáltatói szövetségei.

Forrás: Pixabay

Agerpres

A szaktárca által pénteken közvitára bocsátott rendelettervezet értelmében a 2023/2024-es tanév szeptember 11-én kezdődik majd és június 21-én ér véget.

A tengerparti turisztikai vállalkozásokat tömörítő szövetségek szombati közleményükben a tanévkezdés szeptember 18-ára halasztását kérik, azzal érvelve, hogy így a gyermekek és szüleik hosszabb ideig élvezhetik a jó időt, élhetnek a Tengerpart mindenkinek elnevezésű program keretében kínált kedvezményes nyaralási lehetőségekkel. A munkáltatói szövetségek úgy vélik, hasznosabb lenne egy héttel megtoldani a nyári vakációt, mint beiktatni az októberi szünidőt, amelyiknek nem látják értelmét.

A közlemény aláírói felróják, hogy ismételt felhívásaik ellenére az oktatási minisztérium döntései továbbra sem tükrözik azt az érdeklődést, amelyet a vendéglátóipar és a turisták vonzása iránt kellene tanúsítania a központi közigazgatásnak. "Kérjük a miniszterelnök támogatását e tekintetben, és várjuk, hogy a turizmus végre valódi prioritássá váljon ebben az országban, ahogyan az Görögországban, Törökországban vagy Bulgáriában történik" - fogalmaztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában