Előrejelzés

2023.01.20. 15:47

A hétvégén az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz, hétfőtől lehűlés várható

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

A sokévi átlagnál sokkal melegebb lesz a hétvége, majd hétfőtől lehűlés kezdődik - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget Iris Răducanu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) meteorológusa.
A szakember szerint főleg az ország déli és keleti régióiban lesz az ilyenkor megszokottnál sokkal enyhébb idő a hétvégén: Románia legdélibb részében, a Duna-mentén szombaton 15-16 fok lesz. A fővárosban is elérik a 12-13 fokot a nappali maximumok, de még a hegyekben is melegebb lesz az átlagnál, vegyes csapadékra, nagyon magasan pedig havazásra lehet számítani. A hegyvidéken felerősödik a szél. Az ország nyugati részében 9-10, Moldva északi részén 11, a tengerparton 12 fok várható a hétvégén.
Január 23-ától, hétfőtől kezdődően a Kárpátokon kívül lakók lehűlésre készülhetnek, Bukarestben 5-6, a tengerparton 6-7 fok lesz, az ország nyugati, északi és középső régióiban viszont maradnak a magas hőmérsékleti értékek: nyugaton 14, a középrégiókban 12-13 fok lesz a legmelegebb órákban. Esőre főleg délnyugaton számíthatunk hétfőn, éjszaka havaseső és havazás is előfordulhat.
Január 24-én, kedden délen és keleten a hőmérsékleti értékek már a sokévi átlaghoz fognak közelíteni, nappal sem lesz több Bukarestben 2-3 foknál, Moldva északi részében pedig 0 foknál. Nyugaton viszont továbbra is az évszakhoz képest magas, 7 fokos maximumokra számíthatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában