Bírság

2023.01.26. 18:46

A CNCD által kiszabott 2000 lejes bírság kifizetésére kötelezete a legfelsőbb bíróság a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatalt

Forrás: 3szek.ro

Agerpres

Elutasította szerdán a legfelsőbb bíróság a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal fellebbezését a 2000 lejes bírság ellen, amelyet azért szabott ki korábban az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) az önkormányzatra, mert egy nyilvános eseményt kizárólag magyar nyelven hirdettek meg a közösségi médiában.
A Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) elnöke, Dan Tănasă csütörtöki blogbejegyése szerint a székelyföldi település önkormányzatát az ADEC jelentette fel a diszkrimináciellenes tanácsnál. A civil szervezet szerint a kézdivásárhelyi városvezetés "etnikai alapú diszkriminációban részesítette" a magyar nyelvet nem ismerő román állampolgárokat azzal, hogy a Facebook-oldalán csak magyarul hirdette meg a hagyományos termékek vásárát.
A CNCD 2000 lejes bírságot rótt ki Kézdivásárhely polgármesteri hivatalára etnikai alapú diszkrimináció miatt. Bokor Tibor polgármester az igazságszolgáltatáshoz fordult, de a fellebbezését a Bukaresti Táblabíróság és a legfelsőbb bíróság is elutasította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában