Különnyugdíj

2022.12.27. 16:39

USR: A munkaügyi minisztérium tervezete nem megreformálja, hanem megőrzi a jelenlegi különnyugdíjakat

Forrás: Facebook/USR

Agerpres

Azzal vádolja a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a kormánykoalíciót, hogy az országos helyreállítási tervben (PNRR) rögzített vállalásokat megszegve nem csökkentette a különnyugdíjakra fordított kiadásokat.
Az ellenzéki párt keddi közleménye szerint a munkaügyi minisztérium egy alkotmányellenes törvénytervezetet bocsátott közvitára, amelyik nem megreformálja, hanem megőrzi a különnyugdíjakat, miközben a választott tisztségviselők különnyugdíjának eltörléséről szóló USR-s jogszabályjavaslatok sorra elakadtak a parlamentben.
A közlemény idézte Cătălin Drulă pártelnököt, aki szerint Marius Budăi munkaügyi miniszter hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések nyomán a kormánynak a különnyugdíjakat szabályozó törvénynek csak a tervezetét kellett elküldenie a parlamentnek 2022 végéig. A politikus leszögezte: a PNRR szerint a törvénynek még idén hatályba is kellett volna lépnie, és az Európai Bizottság nem erősítette meg a szociáldemokrata tárcavezető kijelentéseit.
Drulă közölte azt is, hogy amint az USR már korábban is rámutatott, a munkaügyi minisztérium egyetlen különnyugdíjat sem szüntet meg, és jövőre nem csökkenti, hanem 800 millió lejjel növeli az ezekre a juttatásokra fordított kiadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában