Ösztönzés

2022.12.13. 16:48

Képviselőház: 19 százalék helyett ezentúl 5 százalékos áfát számolnak a napelemes és hőszivattyús rendszerek építésére

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Döntő házként elfogadta kedden a képviselőház azt a tervezetet, amely 19 százalékról 5 százalékra csökkenti az alternatív energiatermelésre szánt rendszerek építésére kiszabott áfát.
A 2015/227-es törvény 291. cikkelyét kiegészítő, az energiahatékonysági beruházásokat ösztönző jogszabálytervezet azokat a jogi és magánszemélyeket, valamint állami intézményeket érinti, akik/amelyek napelemekkel, napkollektorokkal és hőszivattyúkkal oldják meg az energiatermelést.
Miklós Zoltán RMDSZ-es parlamenti képviselő szerint a módosításra azért volt szükség, hogy ösztönözzék az állampolgárokat és a közintézményeket arra, hogy alternatív energiatermelési módszerekbe fektessenek be, és ezáltal csökkentsék az országos hálózatból történő fogyasztásukat - olvasható az RMDSZ közleményében. A törvény a Hivatalos Közlönyben történő megjelenést követően 3 nap után lép érvénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában