Segély

2022.12.08. 20:18

Jövőre is folyósítják kéthavonta a 250 lejes élelmiszersegélyt

Fotós: Nagy Noemi

Agerpres

A kormány csütörtöki döntése értelmében jövőre is folyósítják a rászorulóknak a 250 lej értékű támogatást, amelyből kizárólag alapélelmiszereket és meleg ételt vásárolhatnak. Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter a kormányülés után elmondta, a kéthavonta folyósított segélyt 2023-ban egész évben megkapják a kedvezményezettek, de 1500 lejről 1700 lejre emelték a jogosultság feltételéül szabott jövedelemhatárt.
A tárcavezető bejelentette azt is, hogy a segély idei negyedik részletét december 19-e és 23-a között töltik fel a kártyákra. A Támogatás Romániának elnevezésű csomag keretében ideiglenesen nyújtott segélyben 2,4 millióan részesülnek jelenleg. Idén június 1-jétől 2023. december 31-éig összesen 6.281.200 lejt szán erre a kormány, részben a minisztérium költségvetéséből, részben vissza nem térítendő uniós alapokból - írja elő a vonatkozó sürgősségi rendelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában