Rákóczi Szövetség

2022.12.06. 18:34

Húszezer határon túli óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség

Húszezer határon túli óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség, ráirányítva a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára.

MTI

A szervezet keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Kárpát-medence mintegy ezer településén az ajándék részeként mesekönyvet, édességet és a szülőket a magyar iskolaválasztásra bátorító levelet juttatnak el az óvodásokhoz. Kiemelték: a Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztása mellett, meggyőződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.
Az ajándékcsomagokat a szervezet munkatársai, illetve partnerei december 6. és 20. között küldik el a külhoni intézményekbe. Kitértek arra is, annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, 377 óvoda adventi programját karolja fel a szövetség. Az óvodák, óvodai csoportok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásaik támogatására pályázhattak, a többi között kézműves foglalkozásra, mézeskalácssütésre, adventi koszorúkészítésre, betlehemes játékra vagy bábfoglalkozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában