Roncsprogram

2022.12.05. 10:04

Elrajtolt a háztartási gépek roncsprogramja idei második kiadásának első szakasza

Illusztráció

Agerpres

Hétfőn 10 órakor rajtolt el a háztartási gépek roncsprogramja idei második kiadásának első szakasza, amelyben mosógépekre, mosogatóképekre, hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni - tájékoztatott a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM). A közlemény szerint hétfőn 10 órától péntek éjfélig vagy a 25 millió lejes keret kimerüléséig lehet vouchereket foglalni.
Az értékjegy névre szóló és nem ruházható át más személyre, csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították. A lefoglalt értékjegyeket az érvényesítéstől számított hét napon belül be kell váltani. Azok a regisztráltak, akik a program első kiadásában lefoglalt értékjegyet nem használták fel, ebben az évben már nem igényelhetnek támogatást ugyanarra a típusú háztartási gépre.
A háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában (december 12-16. között vagy a keret kimerüléséig) laptopokra és táblagépekre, a harmadik szakaszban (december 19-23. vagy a keret kimerüléséig) légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet majd vouchereket igényelni. A második szakasz költségvetése 10 millió lej, a harmadikra 15 millió lejt szánnak.
A mosógépek és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztószekrények és -ládák, ruhaszárító gépek vásárlását 400 lejjel, a porszívók beszerzését 200 lejjel támogatják a program keretében, laptopokra 500 lejes, táblagépekre 300 lejes voucher igényelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában