Korona vírus

2022.12.07. 13:27

A múlt heti koronavírusos esetek 49,7 százalékát Bukarestből, Kolozs, Temes, Bihar és Brassó megyéből jelentették

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres 

A november 28-a és december 4-e közötti héten jegyzett koronavírusos megbetegedések 49,7 százalékát Bukarestből, valamint Kolozs, Temes, Bihar és Brassó megyéből jelentették - közölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). A heti jelentés szerint a jelzett időszakban megfertőződött személyek 43,8 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen.
Az oltott fertőzöttek 44,9 százaléka röviddel az oltást követően, illetve több mint hat hónappal a legutóbbi adag beadása után kapta el a betegséget. A koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozások 57,1 százaléka Hargita, Iaşi, Neamţ, Argeş és Buzău megyében történt. Az elhunytak 73,3 százaléka nem volt beoltva SARS-CoV-2 ellen. A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 86,5 százaléka 60 éven felüli volt, 54,7 százalékuk férfi. 93,7 százaléknak volt még legalább egy nyilvántartott betegsége - áll a jelentésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában