Karbonmentesítés

2022.11.11. 13:22

Popescu: A hőerőműveket nem zárjuk be, készenléti üzemmódra váltanak

Agerpres

A hőerőműveket nem bezárják, hanem a karbonmentesítésről szóló törvény értelmében 2030-ig készenléti üzemmódra váltanak - jelentette ki a pénteki kormányülés utáni sajtótájékoztatóján az energiaügyi miniszter. Virgil Popescu elmondta, az előző kormányok az elmúlt három évben összesen egymilliárd eurót költöttek arra, hogy megmentsék a csődtől az Oltenia Energetikai Komplexumot. A Ciucă-kabinet most további egymilliárd eurót fektetne be az állami vállalat átszervezésébe és korszerűsítésébe. A miniszter közlése szerint a karbonmentesítési törvénynek megfelelően a jelenleg széntüzelésű hőerőmű az átalakítása után földgázt és megújuló forrásokat fog felhasználni áramtermelésre.
'Tehát nincs szó semmilyen bezárásról. Fölösleges is erre szót fecsérelni. A hőerőművek bezárása az országos helyreállítási tervben sem szerepel, az csak az Oltenia Energetikai Komplexum átszervezését írja elő. Erre csupán ráerősít a karbonmentesítési törvény' - szögezte le Popescu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában