Részvét

2022.11.14. 11:23

Isztambuli merénylet: részvétet nyilvánítanak a romániai politikusok

Klaus Iohannis részvétét fejezte ki az isztambuli merényletben elhunytak hozzátartozóinak, Marcel Ciolacu képviselőházi elnök hétfőn elítélte a merényletet, amelyben több ember életét vesztette.

Rendőrök biztosítják a robbanás helyszínét Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon november 13-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Erdem Sahin

Agerpres

Részvétét fejezte ki Klaus Iohannis államfő az isztambuli merényletben elhunytak hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánt a sérülteknek. „Mélységesen elszomorítanak bennünket az Isztambulból érkező szörnyű hírek. Részvétünk mindazoknak, akik elvesztették szeretteiket ebben a tragédiában, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek. Románia a török nép mellett áll ezekben a nehéz pillanatokban” - írta az államfő egy vasárnap esti Twitter-bejegyzésben.
Marcel Ciolacu képviselőházi elnök hétfőn elítélte az isztambuli merényletet, amelyben több ember életét vesztette. „Határozottan elítélem az Isztambulban elkövetett robbantásos merényletet, amelyben több ártatlan ember életét vesztette, több tucatnyian pedig megsérültek. A terrorcselekedetekre nincsenek érvek, és remélem, hogy a török hatóságok bíróság elé állítják a felelősöket” - írta Twitter-bejegyzésében Ciolacu.
Az Isztambul egyik forgalmas bevásárlóutcájában vasárnap délután történt robbantásos merényletben hat személy életét vesztette, 81-en megsérültek. Hétfőn Szulejmán Soylu török belügyminiszter bejelentette, hogy őrizetbe vették a merénylet elkövetőjét. Korábban Recep Tayip Erdogan török elnök és Fuat Oktay alelnök arról számolt be, hogy egy nő robbantotta fel a pokolgépet. A belügyminiszter azt mondta, a merényletet a Kurdisztáni Munkáspártnak tulajdonítják, amelyet Ankara terrorszervezetként tart számon. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában