Napelem

2022.11.16. 15:42

Hat naperőművet telepít az E.ON a Transavia csarnokai mellé

Hat naperőművet épít az E.ON Románia energiaszolgáltató a Transavia szárnyastenyésztéssel és -feldolgozással foglalkozó vállalat termelési egységei mellé Erdélyben és a Bánságban.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a naperőművek összesen 4,5 hektáron terülnek majd el, a beruházás értéke meghaladja a 2,9 millió eurót. A hat naperőmű összesen 6609 napelemből áll majd, 3568 kWp csúcsteljesítménnyel. A naperőműveket a Fehér megyei Felvincen és Pokloson, a Szeben megyei Keresztényszigeten, a Kolozs megyei Sósszentmártonban, a Hargita megyei Székelykeresztúron és a Krassó-Szörény megyei Boksánbányán hozzák létre, és évente körülbelül 4600 MWh elektromos energiát fognak termelni.
Claudia Griech, az E.ON Románia vezérigazgatója elmondta, üzleti partnereik számára 2019-től telepítenek napelemparkokat, és a Transaviával kialakított együttműködés annak bizonyítéka, hogy a fenntarthatóság alapvető feltétele egy vállalat fejlődésének és piaci megerősödésének. A hat naperőmű elsősorban a cég saját energiaszükségletét látja el, a fölösleget pedig továbbítja a hálózatnak. Üzembe helyezésükkel a Transavia közel 1000 tonnával csökkenti szén-dioxid-kibocsátását. 2019-től napjainkig az E.ON 151 naperőművet létesített Romániában, a beruházások értéke 28,5 millió euró. A naperőművek energiatermelése eléri a 36,1 GWh-t, ami 8,3 millió tonnával csökkenti az évi szén-dioxid-kibocsátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában