Tüntetés

2022.11.17. 14:10

Fizetésemelést követelve tüntetnek a rendőrök a munkaügyi minisztérium előtt

Archív felvétel

Forrás: Facebook/Sindicatul Europol

Agerpres

A munkaügyi minisztérium előtt tüntetnek az Europol rendőrszakszervezethez és a börtönőrök szakszervezetéhez tartozó rendőrök. Követeléseik közé tartozik a bértörvény gyakorlatba ültetése és a munkájukkal járó kockázatok méltó kompenzálása. A rendőrök kérik a 2017/153-as törvényben előírt bérek és valós béreik közötti különbség kifizetését, az élelmiszerutalványokra és felszerelésre vonatkozó normák aktualizálását, valamint a 2010-ben befagyasztott jogosultságok aktualizálását.
Kérik továbbá a 13 évvel ezelőtt befagyasztott fizetések aktualizálását, a katonai és rendőri bérek hozzáigazítását a valós inflációhoz és a rendőri követelések államháztartási törvénybe foglalását. A rendőrök nehezményezik, hogy nem történt meg béreik 2022. január elsejéig előirányzott megemelése, és kockázatos munkájuk, valamint az 'óriási mennyiségű túlóra' dacára nehéz anyagi körülmények között élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában