Energiapiac

2022.11.03. 18:02

Ciucă: nem lehet visszatérni a szabályozott energiárakhoz

Forrás: Agerpres

Agerpres

Keresik a megoldásokat a koalícióban az energiadrágulások ellensúlyozására, de nem lehet visszatérni a szabályozott energiaárakhoz - jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök. Nicolae Ciucát arról faggatták az újságírók, hogy milyen intézkedésekkel tervezi segíteni a kormány a lakosságot a következő hónapokban. A miniszterelnök elmondta, még nem született végleges döntés a koalícióban, és nem kíván találgatásokba bocsátkozni, de kizártnak tartja az energiapiac teljes mértékű szabályozását. „Románia jelenleg az uniós szabad energiapiac része, így a teljesen szabályozott piac nem jöhet szóba” - nyomatékosította.
Mint mondta, Brüsszelben is keresik még a legjobb megoldásokat. „Kár lenne elveszíteni 2,2 milliárd eurót” - tette hozzá. A miniszterelnök kiemelte, mind a Nemzeti Liberális Párt, mind a Szociáldemokrata Párt ismertette a koalícióban elképzeléseit, ezeket megvitatják, majd közösen meghozzák a legjobb döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában