Különnyugdíj

2022.11.21. 16:32

Budăi: Néhány napon belül a kormány elé kerül a különnyugdíjakra vonatkozó tervezet

Agerpres

Néhány napon belül elkészül és a kormány elé kerül a különnyugdíjakra vonatkozó törvény tervezete - mondta hétfőn Marius Budăi munkaügyi miniszter. Budăi közölte, a jogszabály kidolgozásakor figyelembe veszik az alkotmánybíróság határozatait és az országos helyreállítási tervben előírtakat. A minisztérium illetékesei az utolsó simításokat végzik a tervezeten, amelyet a napokban a kormány, azt követően pedig a parlament elé terjesztenek.
A katonák különnyugdíjával kapcsolatban a miniszter azt mondta, fenntartja véleményét, miszerint a katonák tartalékállományba vonulása után kapott illetmény nem minősül különnyugdíjnak. A tervezetet egyébként teljes átláthatósággal, az Európai Bizottság és a Világbank, valamint az érintettek megkérdezésével dolgozták ki - tette hozzá. Budăi azt is elmondta, hogy a koalícióban politikai egyeztetések folynak az országos helyreállítási terv mérföldköveként megszabott nyugdíjreformról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában