Jobboldal Ereje

2022.11.27. 18:01

Az USR szóvivője részt vett a Jobboldal Ereje vasárnapi ünnepi rendezvényén

Ionuţ Moşteanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szóvivője is jelen volt vasárnap a Jobboldal Ereje bukaresti szervezetének ünnepélyes alakuló ülésén. Moşteanu kijelentette, hogy Romániában egyedül a 'modern jobboldal' képes visszaadni az emberek jólétét.

Forrás: Agerpres

Agerpres

A vasárnapi rendezvényen az USR képviseletében részt vett Vlad Voiculescu és Simona Spătaru, a Népi Mozgalom Párt (PMP) képviseletében pedig Eugen Tomac és Sebastian Moise is. Moşteanu azt mondta, a 2024-es választásokon "meg kell szabadulnunk Ciolacutól, Ciucától és Iohannistól, és attól a maffiahálózattól, amelyet ők terjesztettek ki az országra".

Kifejtette: a Mentsétek meg Romániát Szövetség üzenetét tolmácsolja, mert a két párt – különbözőségeik ellenére – sok mindenben hasonlít is egymásra. Úgy vélekedett, a koalíció tagjait leginkább egy 'egységes ellenzék' létezése zavarja. Ennek kapcsán Moşteanu emlékeztette hallgatóságát, hogy az USR és a Jobboldal Ereje ebben a parlamenti ülésszakban hét alkotmánybírósági óvást és három egyszerű indítványt nyújtott be közösen.

Az USR szóvivője úgy vélekedett, a 2024-es választásokkor a jelenleg hatalmon lévő pártok meg fognak fizeti a lakosság elszegényedéséért, az árak emelkedéséért, és azért, mert "tönkretették a középosztályt az új illetékekkel és a bürokráciával". A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) felrótta, hogy "a Szociáldemokrata Párt (PSD) sárga változatává vált", Klaus Iohannis államfőnek pedig azt, hogy a PSD-t és a PNL-t az "inkompetensek és árulók szövetségében egyesítette". Marcel Ciolacuról, a PSD és a képviselőház elnökéről azt mondta: jelenleg kontrollálja a sajtót, az intézményeket és a kormányt, és készül átvenni a miniszterelnöki tisztséget, de "volt már egy olyan, mint ő: Liviu Dragnea, akit mi, ellenzéki politikusok a civil társadalommal együtt sikeresen megállítottunk" - fogalmazott az USR szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában