NATO

2022.10.12. 15:00

Október végén érkeznek Romániába a francia páncélosok és harckocsik

A francia hadsereg páncélgépkocsi-százada és Leclerc tankokból álló harckocsiszázada október végén érkezik Romániába megerősíteni a Nagysinken (Cincu) állomásozó NATO harccsoport technikai felszereltségét – közölte a védelmi minisztérium.

Forrás: Profimedia

Agerpres

A páncélgépkocsik és harckocsik vasúton és közúton jutnak el a Brassó megyei településre. A közúti rendőrség tájékoztatni fog az esetleges közúti korlátozásokról.

A NATO-harccsoportot májusban hozták létre a katonai szövetség Romániába telepített többnemzetiségű gyorsreagálású haderejéből.

Franciaország saját javaslatára vette át a keretország szerepét; a NATO legütőképesebb alakulataként számon tartott, Romániában állomásozó francia zászlóalj rotációval integrál Belgiumból és Hollandiából érkező csapatokat.

A NATO harccsoport elősegíti Románia és Franciaország katonai együttműködését és hozzájárul az euroatlanti biztonság megszilárdításához a keleti szárnyon. A stratégiai partnerekkel való együttműködés és a jelentős harci struktúrák jelenléte hozzájárul a védelmi és elrettentő képességek növeléséhez az ukrajnai háború és a fekete-tengeri válság kontextusában – olvasható a védelmi minisztérium közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában