Pályázat

2022.10.14. 17:20

Cseke Attila: néhány óra alatt 1,5 milliárd euróra pályáztak az önkormányzatok a fejlesztési minisztériumnál

A helyreállítási alapból finanszírozott önkormányzati alapra pályázhattak ismét az önkormányzatok a fejlesztési minisztériumnál, és néhány óra alatt 1685 kérés érkezett, 1.579.591.328,34 euró értékben – tájékoztatott pénteken Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Agerpres

A helyreállítási alapból többek között elektromos buszok vásárlására, tanügyben és egészségügyben dolgozó fiataloknak szánt környezetbarát lakások építésére, a vidéki művelődési házak és hivatalok felújítására, bicikliutak építésére és elektromos töltőállomások vásárlására kérhetnek pénzügyi támogatást az önkormányzatok. "Azokat a beruházásokat támogatjuk, amelyek a települések fejlődését szolgálják, illetve környezetbarát befektetések által javítjuk a családok életkörülményeit" – idézte az RMDSZ pénteki közleménye Cseke Attilát.

A fejlesztési szaktárca pénteken 10 órakor másodszor nyitotta meg a pályázást az önkormányzati alapra. Az összesen 859 millió euróra több mint 1600 kérés érkezett 1.579.591.328,34 euró értékben, így elbíráláskor a minisztérium figyelembe veszi a pályázatok beérkezési sorrendjét.

Az önkormányzatok online pályázhatnak a tárca honlapján október 27-éig, a minisztérium év végéig bírálja el a kéréseket és köti meg a finanszírozási szerződéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában