Nyilatkozat

2022.10.12. 19:06

Ciucă: Támogatnunk kell Ukrajnát és meg kell akadályoznunk a háború kiterjedését

Agerpres

Az Ukrajna elleni "ki nem provokált, törvénytelen és előre megfontolt" agresszív háború a legkomolyabb fenyegetés a szövetségesekre nézve a második világháború óta, ami azt mutatja, hogy egységre és szolidaritásra van szükség Ukrajna támogatásához és a háború kiterjedésének megakadályozásához - jelentette ki szerdán Nicolae Ciucă.

A miniszterelnök a Brassó megyei nagysinki (Cincu) Getica katonai kiképzőközpontot kereste fel Mark Rutte holland kormányfővel és Klaus Iohannis államfővel együtt.

Nicolae Ciucă köszönetet mondott a Romániában állomásozó közel 200 holland katonának. Kifejtette, a holland, francia, belga és román katonák szolgálatát nagyra értékeli a román lakosság. "Ez a hozzájárulás a NATO romániai elrettentő és védelmi pozíciójához rendkívül fontos, mivel egyértelműen demonstrálja Oroszországnak, hogy szövetségünk erős, egységes és képes megvédeni területét és értékeit. Az ukrajnai orosz invázió visszafordíthatatlanul megváltoztatta az Oroszországgal való kapcsolatunkat. Az Ukrajna elleni ki nem provokált, törvénytelen és előre megfontolt agresszív háború a legkomolyabb fenyegetés a szövetségesekre nézve a második világháború óta. Egységesnek, szolidárisnak kell maradnunk, támogatnunk kell Ukrajnát, és meg kell akadályoznunk a háború elterjedését" - mondta a kiképzőközponton állomásozó katonáknak a kormányfő.

Kifejtette, az Oroszország által indított háború hatásai kiterjednek a szomszédos szövetséges országokra és Románia sebezhető partnereire is. "Határozott állásfoglalásunk célja Oroszország nemzetközi elszigetelése; kemény szankciókat szorgalmazunk és biztosítjuk azok végrehajtását, ugyanakkor a világ demokráciáinak szélesebb körű támogatását kérjük. Románia támogatta az összes uniós szankciócsomagot, beleértve a legutóbbi, nyolcadik csomagot is" - húzta alá Nicolae Ciucă.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában