Románia

2022.09.30. 20:06

Sebastian Burduja ügyvivő oktatási miniszter: Tisztában vagyok az előttem álló kihívásokkal

Agerpres

Megtisztelőnek érzi Sebastian Burduja, hogy Nicolae Ciucă kormányfő őt javasolta ügyvivő miniszternek az oktatási tárca élére. Pénteken a Facebook-oldalán közölte: tisztában van az előtte álló kihívásokkal.

"Feladatom az oktatási minisztérium adminisztratív működésének biztosítása az átmeneti időszakban" - írta bejegyzésében a kutatásért és digitalizálásért felelős miniszter.

Közölte, hogy nem lesz könnyű a tanügy megreformálása, mert a 'paradigmaváltásokat' általában nem mindenki fogadja el. De a reformokat végre kell hajtani - hangsúlyozta -, mert az oktatás teremti meg az ország jövőjét.

Burdujan ugyanakkor köszönetet mondott a posztjáról lemondott elődjének, Sorin Cîmpeanunak a minisztérium élén végzett munkáért. "Sokszor éjszaka is láttam őt dolgozni az országos vizsgák előtt. Miniszterként mindent szívvel-lélekkel csinált, beleértve a részvételét az új tanügyi törvények tervezetének tucatnyi nyilvános vitáin az ország minden sarkában" - jellemezte elődjét, akinek az érdemei közé sorolta, hogy nyitva tartotta az iskolákat a pandémia idején és megemelte a nemzetközi tantárgyolimpiákon jól teljesítő diákok jutalmát.

Klaus Iohannis pénteken Sebastian Burduja kutatásért, digitalizálásért és innováciért felelő minisztert nevezte ki az oktatási tárca ügyvivő miniszterének. Az államfő aláírta azt a dekrétumot is, amellyel tudomásul veszi Sorin Cîmpeanu lemondását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában