Románia

2022.09.13. 14:48

Klaus Iohannis államfő írt a II. Erzsébet halálára nyitott részvétnyilvánítási könyvbe

Agerpres

Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának bukaresti nagykövetségén írt kedden Klaus Iohannis államfő a II. Erzsébet halálára nyitott részvétnyilvánítási könyvbe. A bukaresti brit nagykövetség hétfőn közölte, hogy hagyományos és online részvétnyilvánítási könyvet is nyitott a múlt héten elhunyt uralkodó emlékére. A hagyományos részvétnyilvánító könyv a külképviselet fővárosi székhelyén, az Armindenului utcában érhető el szerdáig, naponta 10 és 13, illetve 14 és 16 óra között. Online a www.royal.uk weboldalon keresztül, vagy a BritishEmbassy.Bucharest@fco.gov.uk emailcímre írva lehet részvétet nyilvánítani.

Az államfő továbbá részt vesz II. Erzsébet brit királynő temetési szertartásán, amit hétfőn tartanak a londoni westminsteri apátságban - tájékoztatott kedden az Államelnöki Hivatal. A királynőt szeptember 19-én, hétfőn, helyi idő szerint 11 órakor fogják örök nyugalomra helyezni, közölte szombaton a Buckingham-palota. Szeptember 19. munkaszüneti nap lesz az Egyesült Királyságban. A világ vezető politikusait, köztük Joe Biden amerikai elnököt és a királyi házak képviselőit is várják a csütörtökön 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet temetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában