Gyász

2022.09.08. 21:53

Kelemen Hunor: II. Erzsébet királynő halálával véget ér egy történelmi korszak

II. Erzsébet királynő halálával véget ér egy történelmi korszak - jelentette ki csütörtök este Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke.

Forrás: The Royal Family/Facebook

Agerpres

"Több mint hét évtizeden át volt az Egyesült Királyság uralkodója, a világ egyik legtiszteltebb, sokak által szeretett államfője. Mi, erdélyiek azt is számon tartottuk, hogy ükanyja révén egy régi erdélyi család leszármazottja volt. Ma elhunyt II. Erzsébet. Halálával véget ér egy történelmi korszak. Isten nyugosztalja" - írta Kelemen egy Facebook-bejegyzésben.

II. Erzsébet királynő csütörtökön hunyt el, életének 97. évében. A világ leghíresebb uralkodóját skóciai Balmoral kastélyában érte a halál. Helyét automatikusan elsőszülött fia, Károly herceg veszi át. 

A Buckingham-palota zászlóját félárbocra eresztették, amikor a királynő halálhírét bejelentették, a palota előtt több százan gyűltek össze - közölte az AFP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában