Szolidaritás

2022.09.11. 13:14

Ciucă: Együttérzünk a 2011. szeptember 11-ei terrortámadások túlélőivel

Szolidaritási üzenetet tett közzé Nicolae Ciucă miniszterelnök a 2001. szeptember 11-i terrortámadások huszonegyedik évfordulója alkalmából.

Agerpres

'21 év telt el a terrortámadások óta, amelyek sokkolták, félelemmel és fájdalommal töltötték el az egész világot. Az amerikai nép tragédiája, amelyet az egész világ átérzett, a szabadság és a demokrácia alapjait - az egymás iránti bizalmat és tiszteletet - rendítette meg. Tisztelgünk az elhunytak emléke előtt, és együttérzünk a 2001. szeptember 11-i terrortámadások túlélőivel és a mentésben résztvevőkkel. Ez a több mint két évtized hosszú és fáradságos átmenetet jelentett a sokkból és a félelemből az egyensúlyba és a szolidaritásba a világ polgárai és nemzetei között. A nemzetközi közösség ereje ismét megmutatkozott abban, hogy a békét és biztonságot fenyegető veszélyeket összehangoltan kezelték a terrorizmus elleni küzdelemben és a demokrácia védelmében' - olvasható Ciucă üzenetében.

A miniszterelnök emlékeztet, hogy Románia mindig szolidáris volt az Amerikai Egyesült Államokkal, és ez a két ország közötti katonai együttműködésben is megmutatkozik.

'Katonáink a legösszetettebb küldetésekben is professzionalizmusról és elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot, hozzájárulva a béke és a demokratikus értékek védelméhez. A legfontosabb missziókban, Irakban és Afganisztánban a román katonák szolidaritást vállaltak amerikai partnerükkel, a demokratikus társadalmak oldalán harcolva a terrorizmus ellen, valamint az alapvető jogok és szabadságjogok védelmében. Hálás vagyok a bajtársaimnak, és még egyszer köszönöm nekik!' - üzente Nicolae Ciucă.

Hozzátette, a Románia és az Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség a régió és a kontinens stabilitásának záloga, Románia pedig biztonságos ország, amely képes megvédeni polgárait és területét. Az elmúlt huszonegy év alatt minden demokratikus társadalom összefogott a terrorizmus ellen, és ez útmutatóul szolgál a békés és biztonságos együttéléshez - hangsúlyozta a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában