Költségek

2022.09.07. 11:38

Ciucă: 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért Blue Air-járatuk törlése miatt

Forrás: economedia.ro

Agerpres

Eddig összesen 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért Blue Air-járatuk törlése miatt - közölte szerdán a miniszterelnök. Nicolae Ciucă a szerdai kormányülés elején rámutatott, sokan rekedtek külföldi reptereken a Blue Air légitársaság járatainak törlése miatt, a kormány emiatt döntött úgy kedd este, hogy közbelép az utasok megsegítésére, és az illetékes minisztériumok megtették a szükséges intézkedéseket.

"Az állami költségvetésből erre a célra elkülönített összegeket vissza kell követelni a helyzetet előidéző cégtől. Emiatt arra kérem az Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökséget, hogy a nap 24 órájában kísérje figyelemmel és ellenőrizze az egész folyamatot, az illetékes minisztériumok pedig biztosítsák a helyzet kezelésére kijelölt valamennyi struktúra működését a mai ülésen elfogadandó kormányhatározat teljes érvényességi ideje alatt" - fejtette ki Ciucă.

Elmondta, a külügyminisztériumtól szerda reggel kapott információk értelmében ebben az ügyben eddig 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért. A Blue Air légitársaság kedden bejelentette, hogy szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják fedezni a napi működési költségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában