Segítségnyújtás

2022.08.11. 19:18

Románia is küld tűzoltókat a franciaországi erdőtüzek megfékezésére

Agerpres

Humanitárius segítséget nyújt Románia Franciaországnak, ahol erdőtüzek pusztítanak. A Nicolae Ciucă kormányfő által összehívott Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) csütörtöki döntése értelmében Románia szárazföldi tűzoltó egységeket küld Franciaországba. Az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség alkalmazásában álló hét tiszt, hetven altiszt, valamint 17 jármű fog segíteni a heves erdőtüzek eloltásában - jelentette be a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője, Raed Arafat.

Franciaország az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusa révén fordult segítségért a tagállamokhoz a főleg Bordeaux környékén pusztító erdőtüzek megfékezésére. Más tagországok - köztük Görögország, amely szintén erdőtüzekkel küzd - repülőkkel és helikopterekkel járulnak hozzá az oltáshoz, így Románia szárazföldi erőkkel támogatja a munkálatokat - magyarázta Arafat.

A tűzoltókat és a szükséges járműveket a NATO stratégiai légiszállítási képességet biztosítani hivatott struktúrája részeként Pápán állomásozó két C17 típusú teherszállító repülőgép szállítja majd Franciaországba. A gépek Bukarestből, illetve Temesvárról szállnak fel csütörtök éjszaka vagy péntek reggel - tette hozzá Arafat.

Címkék#Tűzoltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában