Románia

2022.08.30. 12:50

Lucian Bode: 3783 iskolaépületnek nincs tűzvédelmi engedélye

Forrás: gov.ro

Agerpres

Összesen 3783 iskolaépületnek nincs tűzvédelmi engedélye, de 862 tanintézet esetében folyamatban van a beszerzése - jelentette ki kedden Lucian Bode belügyminiszter.

A tárcavezető Nicolae Ciucă kormányfővel és Sorin Cîmpeanu oktatási miniszterrel együtt távértekezletet tartott a prefektusokkal és a megyei tanfelügyelőségek képviselőivel. Elmondta, hogy az összesen 17.872 óvoda és iskola 57 százalékának az őrzése nincs megoldva, 43 százalékuk pedig rendelkezik valamilyen biztonsági rendszerrel.

Lucian Bode tájékoztatása szerint jelenleg az országban 4826 iskolabuszt tartanak nyilván, amelyek 7 százaléka működésképtelen. Közölte, hogy a tanévkezdés biztonságáról összesen 8800 rendőr, csendőr és tűzoltó fog gondoskodni szeptember 5-én.

A belügyminiszter kitért arra is, hogy a következő tanévben kiemelt figyelmet fordítanak a rendvédelmi szervek az iskolai drogfogyasztás megelőzésére.

Címkék#Lucian Bode

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában