Tűzeset

2022.08.28. 12:58

Kimenekítettek harminc személyt egy lángoló konstancai templomból

Forrás: g4media.ro

Agerpres

Harminc személyt menekítettek ki a csendőrök egy lángoló templomból vasárnap Konstanca egyik lakónegyedében. Egy közeli tömbház 15 lakójának is el kellett hagynia az otthonát. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két személynek pánikrohama volt, egy 45 éves nő pedig enyhe égési sérüléseket szenvedett az alkarján, őt kórházba szállították. A helyszínre hat tűzoltóegység, egy SMURD- és egy mentőautó is érkezett. A tűz nagy lángokkal ég a templomban, amelyből a tűzoltók eltávolítottak 11 gázpalackot.

A templommal szomszédos tömbház tizenegy lakrészét érintette a tűz. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint négy lakásba behatoltak a lángok, további hétben csak a füst okozott károkat. Ezen kívül a tűz tönkretette a tömbháznak a templommal szomszédos homlokzatát. A fatemplom teljesen leégett. A tűz a templom udvarán lévő ideiglenes kápolnában ütött ki, innen terjedtek tovább a lángok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában