Románia

2022.08.04. 10:57

Idén eddig összesen 109 millió lej bírságot szabott ki az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság

Agerpres

Ebben az évben eddig összesen 109 millió lej bírságot szabtak ki az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) képviselői - közölte a csütörtöki sajtótájékoztatóján az intézmény elnöke. Horia Constantinescu összehasonlításképpen elmondta: tavaly 45 millió, 2020-ben 32 millió,
2019-ben pedig 59 millió lej volt az év első hét hónapjában kiszabott bírságok összege.

Tájékoztatása szerint a felügyelők idén 8 millió lej értékű árut vontak ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi szabályok megsértése miatt, a négyszeresét a tavalyi árumennyiségnek.

A hatóság elnöke elmondta, hogy a nyári időszakban fokozottan ellenőrzik az üdítőitalok forgalmazását. A fogyasztóvédelmi felügyelők idén a Coca Colát és a Pepsi Colát is megbüntették, amiért nem árnyékos helyen tárolták a termékeiket. Horia Constantinescu a sajtótájékoztatón elutasította azt a vádat, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelők kizárólag a kisebb kereskedelmi társaságokra "vadásznak". Emlékeztetett arra, hogy idén tavasszal átfogó ellenőrzéseket tartottak a nagy áruházláncoknál (Mega Image, Carrefour, Lild, Penny, Profi, Kaufland, Auchan, Selgros , Cora), és összesen 3,9 millió lej bírságot szabtak ki különböző szabálytalanságokért.

Címkék#ANPC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában