Kritika

2022.08.15. 18:51

Elégedetlen a román evezős, amiért a sportminisztérium egyetlen képviselője sem várta őket a repülőtéren

Agerpres

A müncheni Európa-bajnokságról hétfőn hazatérő 35 fős román evezős csapatot a Román Evezős Szövetség vezetősége, rokonok, barátok és ismerősök fogadták a bukaresti Henri Coandă repülőtéren.
Az Eb-n öt arany- és három bronzérmet szerző sportolók ünnepélyes fogadásán nem volt jelen Novák Eduárd sportminiszter és a minisztérium más képviselője sem.
Az eseményen Sandu Pop, a Román Evezős Szövetség elnöke méltatta a román csapat előzmény nélküli teljesítményét, edzőjük, Dorin Alupei pedig arról beszélt, hogy a rendkívüli müncheni eredmények reményt adnak neki a jövőbeli versenyekre.
Az Eb-n arany- és bronzérmet szerző Mădălina Bereş evezős a sajtónak kifejezte elégedetlenségét amiatt, hogy fogadásukon a sportminisztérium egyetlen képviselője sem volt jelen. Kijelentette: reméli, hogy legalább a szeptemberi világbajnokság után úgy fogadják majd az evezős csapatot a kormány illetékesei, mint ahogyan azt a kétszeres úszó világbajnok David Popovici esetében tették.
Románia így öt arany- és három bronzéremmel zárta a müncheni kontinenstornát. Szombaton aranyérmet nyert a Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu páros a női kormányos nélküli kettes, valamint Marius Cozmiuc és Sergiu Bejan a férfi kormányos nélküli kettes versenyszámban. A női kétpárevezősök versenyében szintén első helyen ért célba az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş összeállítású olimpiai bajnok egység. Bronzérmet nyert a női kormányos nélküli négyes (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu és Amalia Bereş), a férfi kormányos nélküli négyes (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci), valamint a férfi négypár (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu és Marian Enache). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában