Tragikus eset

2022.08.08. 12:24

Bulgáriai buszbaleset: a sérültek öntudatuknál vannak és együttműködők

Öntudatuknál vannak és együttműködnek az orvosokkal a bulgáriai buszbalesetnek a bukaresti Floreasca kórházban kezelt sérültjei - jelentette ki hétfőn Alexandru Rafila.

Forrás: Dariknews.bg

Agerpres
Az egészségügyi miniszter azután nyilatkozott a sajtónak, hogy felkereste a fővárosi kórházban kezelt pácienseket. A látogatás után elmondta, mind az öt sérült öntudatánál van és együttműködő. Beszámolója szerint személyesen is találkozott azzal a két beteggel, akiket nem az intenzív terápiás részlegen ápolnak, mindkettejük állapota jó. A beutaltakkal a kórház pszichológusa is elbeszélgetett, a testi sérüléseken túlmenően ugyanis erős sokk érte őket, néhányan közülük családtagjaikat veszítették el a balesetben - tájékoztatott a tárcavezető.
A szombat hajnalban Bulgáriában, Veliko Târnovo térségében történt buszbalesetben három román állampolgár életét vesztette, öt pedig megsérült. Az Isztambulból Romániába tartó busznak 25 utasa volt, 18 román és hét török állampolgár. A jármű szombaton hajnalban fél 2 körül egy, az útszélen parkoló személygépkocsinak ütközött Kutsina és Polikraishte között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában