Átszervezés

2022.08.16. 19:27

A PSD képviselői vették át a liberális alelnökök helyét a Szatmár megyei tanácsban

A Szatmár Megyei Tanács keddi rendkívüli ülésén felmentették tisztségéből a testület két nemzeti liberális párti alelnökét, Ioan Rust és Cristian Valer Beşeni-t. Helyüket a szociáldemokrata párti Lenuţa Cornea és Oliviu Buzgău vette át.

Agerpres

A megyei tanács közleménye értelmében a 33 megyei tanácsos közül 23-an szavazták meg a két alelnök menesztését és az új alelnökök kinevezését.

A cserére azt követően került sor, hogy a PNL Szatmár megyei elnöke, Adrian Cozma korábban sajtótájékoztatón bejelentette, az RMDSZ-szel való nézeteltérések miatt a párt tisztségviselői kilépnek a Szatmár Megyei Tanács és a szatmárnémeti polgármesteri hivatal vezetőségéből.

A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba rámutatott, a megye fejlesztése csak akkor haladhat előre, ha az irány mindenki számára ugyanaz.

"Sajnálatos módon az elmúlt időben a Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei szervezetének vezetői közül egyesek a haladás helyett a rombolás és a gáncsolás politikáját helyezték előtérbe, akadályozva ezzel a fejlesztési projekteket" - idézte a közlemény Patakit. A tanácselnök hozzátette, ahhoz, hogy a folyamatban levő fejlesztéseket be tudják fejezni, és új projektek indulhassanak, egységes nézeteket valló csapat kell, többségre van szükség a megyei tanácsban és partnerségre a helyi önkormányzatokkal.

A közleményben ugyanakkor az intézmény köszönetét fejezi ki Ioan Rusnak az elmúlt hat évben a megyei tanácsnál végzett munkájáért, a megyei közúti infrastruktúra fejlesztését célzó projektek megvalósításában vállalt szerepéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában