Románia

2022.07.14. 15:48

Vádat emelt a DNA Mihai Chirica iaşi-i polgármester ellen

Forrás: playtech.ro

Agerpres

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Mihai Chirica iaşi-i polgármester, egy volt alpolgármester és a iaşi-i polgármesteri hivatal több alkalmazottja ellen.

A DNA csütörtöki közleménye értelmében Mihai Chiricát közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítással, ebben való bűnrészességgel és hivatali visszaélésben való bűnrészességgel vádolják. Az ügyben Gabriel Vasile Harabagiu volt alpolgármestert, az önkormányzat főépítészét, Anca-Nora Brânduşescut, a kataszteri hivatal egyik alkalmazottját és egy magáncég ügyvezető igazgatóját is bíróság elé állítják.

Az ügyészek szerint a vádlottak bizonyos dokumentumok kiállításával, illetve aláírásával hozzájárultak ahhoz, hogy egy cég a városrendezési tervben és a hatályos engedélyekben jóváhagyott méretűnél nagyobb alapterületű és magasabb tömbházat építsen, majd telekkönyveztessen, a lakrészek eladásával illetéktelen haszonra téve szert.

Mihai Chirica csütörtökön úgy nyilatkozott, a törvény "visszaélésszerű és téves értelmezése", valamint "a közigazgatás működésének nem ismerete" vezetett a vádemeléshez. Az elöljáró ártatlannak vallja magát, azt mondta, ártatlanságát logikai és jogi érvekkel is bizonyítani tudja, és bízik benne, hogy a bírák igazságot szolgáltatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában