Látogatás

2022.07.14. 11:54

Romániába várják Annalena Baerbock német külügyminisztert

Forrás: Kay Nietfeld/POOL/AFP

Agerpres

Romániai látogatásra érkezik a német külügyminiszter. Annalena Baerbockot előbb Bukarestbe várják, ahol pénteken román hivatali kollégájával, Bogdan Aurescuval, valamint a francia kormány fejlesztésért, frankofóniáért és nemzetközi partnerségekért felelős államtitkárával, Chrysoula Zacharopoulouval együtt társelnöke lesz a Moldovai Köztársaság Támogatási Platformja keretében szervezett második konferenciának.

Az eseményen felhívást intéznek majd a kezdeményezésben részt vevő országokhoz, hogy fokozzák a Moldovai Köztársaság támogatására irányuló, az április 5-én Berlinben megtartott első konferencián bejelentett intézkedéseket, főleg az ukrjanai menekültek helyzetével, a határigazgatással, az energiabiztonsággal és a gazdasági rezilienciával kapcsolatban.

Pénteken délután a német külügyminiszter megbeszélést folytat Nicolae Ciucă kormányfővel és Bogdan Aurescu külügyminiszterrel, majd este román hivatali kollégájával együtt ellátogat a konstancai kikötőbe, ahol az ukrán gabona Románián keresztül áthaladó exportjáról egyeztet helyi hivatalosságokkal és német vállalatok képviselőivel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában