Hivatali eskü

2022.07.08. 16:19

Petre Daea letette a hivatali esküt a Cotroceni-palotában

Letette pénteken Klaus Iohannis államfő előtt a hivatali esküt Petre Daea, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium új vezetője.

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A Cotroceni-palotában tartott ceremónián részt vett Alina Gorghiu ügyvivő szenátusi elnök, Marcel Ciolacu képviselőházi elnök, Nicolae Ciucă kormányfő és több elnöki tanácsos. Az államfő péntek reggel írta alá Petre Daea kinevezését a minisztérium élére.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai tanácsa szerdai ülésén úgy döntött, Petre Daeát javasolja a mezőgazdasági miniszteri tisztségre. Petre Daea korábban is betöltötte már ezt a tisztséget, három PSD-kormányban volt mezőgazdasági miniszter: a Sorin Grindeanu vezette kabinetben (2017 januárja és júniusa között), Mihai Tudose (2017. június - 2018. január) kormányában és Viorica Dăncilă (2018. január - 2019. november) kormányában. Ugyanakkor az Adrian Năstase vezette kormányban is betöltötte néhány hónapig az agrárminiszteri tisztséget (2004 júliusa és decembere között).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában