Válságkezelés

2022.07.09. 17:58

Energiaügyi miniszter: Románia az elkövetkező években teljes kapacitással fog széntüzeléssel villamos energiát termelni

Románia az elkövetkező években teljes kapacitással fog széntüzeléssel villamos energiát termelni a válság leküzdése érdekében - írta szombati Facebook-bejegyzésében Virgil Popescu energiaügyi miniszter.

Illusztráció

Forrás: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Fotó: AFP

Agerpres

"Románia energiafüggetlen lesz. Haladunk előre, stratégiai befektetéseket hajtunk végre, és országunknak meglesz az energiafüggetlensége és energiabiztonsága. Hogy teljesen egyértelmű legyen: az elkövetkező években Románia teljes kapacitással fog széntüzeléssel villamos energiát termelni, hogy átvészelje ezt a válságot. Nem állítunk le semmit, ami működik. De nem fogjuk az orosz gázimportot felváltani az orosz szénimporttal!" - fogalmazott a tárcavezető.

Popescu emlékeztetett a román hatóságok azon döntésére is, hogy egy új erőmű építésébe ruháznak be, amely a beföldi, a Fekete-tengerből kitermelt földgáz felhasználásával termel majd villamos energiát. Nyomatékosította ugyanakkor, hogy Romániának elegendő mennyiségű földgáza lesz, és nem fog rászorulni az orosz gázra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában