Románia

2022.07.01. 16:47

Cseke: Újabb három megyében finanszíroz közművesítési munkálatokat a fejlesztési minisztérium

Illusztráció

Agerpres

Újabb három megyében véglegesítette a fejlesztési szaktárca az Anghel Saligny közművesítési programból finanszírozott nyertes pályázatok listáját - jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter pénteken.

A korábban bejelentett megyék - Hargita, Fehér és Dâmboviţa - mellett most a Szeben, Brăila és Gorj megyei nyertes pályázatokat is közölte honlapján a szaktárca, a további megyéktől beérkezett pályázatok pedig elbírálási folyamatban vannak - olvasható a szaktárca közleményében.

Szeben megyében 93 közművesítési beruházást támogat a fejlesztési minisztérium, összesen 930.693.157,74 lej értékében. Brăila megyében 50 beruházásra fordíthatnak 615.157.723,10 lejt, Gorj megyében 114 közművesítési beruházás kap összesen 1.169.838.008,35 lejes támogatást.

A kormány az RMDSZ javaslatára hozta létre azt a közművesítési támogatásrendszert, amely segítségével egy 65,5 milliárd lejes keretösszegből építhetik ki az önkormányzatok az alapvető közszolgáltatáshoz szükséges rendszereket, mint az ivóvízellátás, a szennyvízhálózat, a gázhálózati infrastruktúra, vagy az utak és hidak korszerűsítése - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában