Románia

2022.07.01. 12:55

Alig fél óra alatt kimerült a háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszára szánt keret

Illusztráció

Agerpres

Alig fél óra alatt kimerült a háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszára szánt 10 millió lejes keret - közölte pénteken a környezetvédelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint összesen 24.014 vouchert foglaltak le az igénylők, ezek közül 13.978-at laptop, 10.036-ot táblagép vásárlására. A laptopok vásárlását 500 lejjel, a táblagépekét 300 lejjel támogatja az állam a program keretében.

Az utalványok érvényesítésére július 5-én, kedden kerül sor. A kedvezményezettek listáját közzéteszik a Környezetvédelmi Alap honlapján (www.afm.ro.), és ezt követően hét napon belül kell majd felhasználni a vouchereket a programban részt vevő kereskedőknél.

A háztartási gépek roncsprogramjának idei első szakaszában 62.500, egyenként 400 lej értékű vouchert foglaltak le az igénylők, amelyeket hűtőszekrény, fagyasztószekrény, fagyasztóláda, mosógép és mosogatógép vásárlására fordíthatnak. A harmadik szakasz július 8-án indul, ekkor légkondicionáló berendezések, ruhaszárító gépek és porszívók vásárlására lehet majd értékjegyet igényelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában