Előrejelzés

2022.06.07. 17:13

Világbank: 2,9 százalékos lesz idén a román gazdaság növekedése

Fotó: Getty Images

Agerpres

A román gazdaság az idén várhatóan 2,9 százalékkal nő – közölte kedden a Világbank a "Világgazdasági kilátások" (Global Economic Prospects) című jelentésében. Az intézmény jelenlegi prognózisa jobb a korábbi előrejelzéseknél, tekintve, hogy az áprilisi becslések nagyon szerény, mindössze 1,9 százalékos gazdasági növekedést vetítettek előre erre az évre. A januári jelentésben prognosztizált 4,3 százalékos növekedéshez mérten azonban a Világbank becslései jelentősen alacsonyabbak.

A nemzetközi intézetnek a román gazdaság 2023-as kilátásaival kapcsolatos előrejelzése a bruttó hazai termék (GDP) 3,7 százalékos növekedésével számol, szemben a januári prognózisban szereplő 3,8 százalékkal. 2024-re pedig 3,9 százalékos növekedést prognosztizál a Világbank.

A Romániát is magában foglaló európai és közép-ázsiai régióban a Világbank idén 2,9%-os gazdasági visszaesést, jövőre pedig 1,5%-os növekedést prognosztizál, míg a világgazdaság 2022-ben várhatóan 2,9%-kal fog növekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában