Románia

2022.06.30. 14:44

Cîmpeanu: 300 oktatási intézmény vesz részt jövő tanévtől a Meleg étel az iskolában programban

Forrás: gov.ro

Agerpres

A kormány csütörtökön elfogadott sürgősségi rendelete értelmében 150-ről 300-ra emelik a Meleg étel az iskolában programban részt vevő iskolák számát - közölte Sorin Cîmpeanu.

Az oktatási miniszter elmondta, miután a program hat éven át kísérleti fázisban volt, most úgy döntöttek, hogy kiterjesztik háromszáz iskolára, így a jövő tanévtől 140.000 tanuló részesül meleg ételben. A program költségvetése 354.900.000 lej, tízszer nagyobb, mint a hat évvel ezelőtti startnál.

A Meleg étel az iskolában program az Egészséges étel az iskolában átfogó koncepció részeként valósul meg. Utóbbit a kormány kezdeményezte, költségvetése több mint egymilliárd euró, kedvezményezettjeinek száma pedig 2022 és 2027 között eléri az egymilliót.

Cîmpeanu azt is elmondta, hogy a korai iskolaelhagyás megelőzésére irányuló stratégia négy alappilléren nyugszik: az egyik az iskolai étkezés biztosítása, a második az ingyenes szállítás, harmadik a motiváló ösztöndíjrendszer, a negyedik pedig az iskolaelhagyás visszaszorítását célzó országos program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában