Kinevezés

2022.06.04. 09:40

Az amerikai elnök Kathleen Ann Kavalecet jelöli a bukaresti nagyköveti posztra

Forrás: www.osce.org

Agerpres

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden Kathleen Ann Kavalecet jelöli a bukaresti nagyköveti posztra – közölte pénteken a Fehér Ház.

Kathleen Ann Kavalec jelenleg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OSCE) bosznia-hercegovinai misszióját vezeti.

Korábban a külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó hivatalának helyettes államtitkára volt, azt megelőzően pedig az orosz ügyekkel foglalkozó hivatal igazgatója és az Egyesült Államok párizsi UNESCO-képviseletének helyettes vezetője.

Kavalec az Egyesült Államok több jelentős külföldi segélyprogramját is felügyelte, ugyanakkor volt az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének kulturális ügyekért felelős tisztviselője, az USA kijevi nagykövetségének politikai tanácsadója és a moszkvai nagykövetség politikai ügyekben felelős illetékese.

A kaliforniai születésű Kavalec a berkeley-i Kaliforniai Egyetemen szerzett alapdiplomát politológiából, majd a washingtoni Georgetown Egyetemen mesterdiplomát. Beszél románul, spanyolul, portugálul, franciául és oroszul.

Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségét 2020. júliusától David Muniz vezeti ideiglenes jelleggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!