Elismerés

2022.05.28. 18:03

Román rendező nyerte a Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának rendezői díját

Alexandru Belc román rendező Metronóm (Metronom) című filmjével nyerte el péntek este az idei Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű szekció rendezői díját - olvasható az esemény honlapján közzétett közleményben.

Agerpres


A film két középiskolás diák történetét meséli el, akik egymásba szeretnek, és együtt leveleket írnak a Szabad Európa Metronóm műsorába, miközben Ion Ţiriac és Ilie Năstase 1972-ben az Egyesült Államok elleni Davis-kupa-döntőt játssza. Amikor a fiú családjával együtt megkapja a lehetőséget, hogy végleg elhagyja az országot, a két fiatal tudja, hogy el kell válniuk. Nem gondolták volna azonban, hogy az utolsó együtt töltött napok egész életükre meghatározóak lesznek.

A Metronóm című alkotás a korábban a "Cinema, mon amour" (2015) és a "Március 8" (2012) című dokumentumfilmjeiről ismert Alexandru Belc rendező nagyjátékfilmes debütálása.

A film főszerepeit Mara Bugarin, Şerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Călin és Andreea Bibiri játsszák. Operatőr Tudor Vladimir Panduru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában