Kölönleges Távközlési Szolgálat

2022.05.01. 14:51

Román állami intézmények weboldalai ellen intézett kibertámadások ezreit blokkolták

Illusztráció

Agerpres

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) kiberbiztonsági szakemberei a hétvége folyamán több ezer kibertámadást blokkoltak, amelyek Románia legfontosabb intézményeinek weboldalait célozták. A STS közleményből számolt be arról, hogy jelentősen megnőtt az intézmények honlapjai ellen elkövetett kibertámadások száma.

"A STS hatékony és gyors kiberbiztonsági intézkedéseket hozott egyrészt az automatizált mechanizmusok, másrészt a valós idejű technikai műveletek alkalmazásával, amelyeket a biztonsági incidensekre reagáló operatív központ (CORIS-STS) és az internetes infrastruktúra (ISP-STS) szintjén hajtottak végre minden olyan hatóság esetében, amelynek intézményünk műszaki irányítási vagy internetes szolgáltatásokat nyújt" - olvasható a közleményben. A Különleges Távközlési Szolgálat hozzáteszi, 24 órából 24-ben dolgozik az állami intézmények és hatóságok digitális és kommunikációs szolgáltatásainak védelmén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában