Románia

2022.05.04. 12:18

Munkaügyi felügyelettel kapcsolatos együttműködésről írt alá megállapodást Marius Budăi és Andrea Orlando

Illusztráció

Agerpres

 Munkaügyi felügyelettel kapcsolatos együttműködésről és információcseréről írt alá megállapodást szerdán a román és az olasz munkaügyi miniszter, Marius Budăi és Andrea Orlando.

A dokumentum aláírásán részt vett Nicolae Ciucă miniszterelnök is, aki azt hangsúlyozta, hogy a kormány számára a román állampolgár a legfontosabb, akárhol tartózkodik.

'A mi kötelességünk, a román és az olasz munkaügyi minisztérium kötelessége, hogy megoldásokat találjunk és intézkedéseket hozzunk a szociális védelem európai normáinak biztosítására mind az Olaszországban dolgozó román állampolgárok számára - több mint egymillió román állampolgár van Olaszországban -, mind pedig a Romániában élő olasz állampolgárok számára, akik körülbelül 9000-en vannak' - mondta a kormányfő.

Ciucă hozzátette, a szerdán aláírt megállapodás biztosítja, hogy a román és az olasz állampolgárok az uniós szabályokkal összhangban élvezhessék az Olaszországban és Romániában biztosított jogokat.

A miniszterelnök azt is elmondta: hasonló kezdeményezéseket terveznek az Európai Unió többi országában dolgozó román állampolgárok esetében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában