Eltűnt

2022.05.13. 12:55

Megtalálták a Colectiv-perben szabadságvesztésre ítélt katasztrófavédelmi alkalmazottat

Forrás: digi24.ro

Forrás: digi24.ro

Agerpres

Frissítés! A Moldovai Köztársaságban találták meg Antonina Radut, a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség egyik alkalmazottját, akit csütörtökön jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a Colectiv-perben. A Román Rendőrség közölte, hogy a 43 éves nőt a két ország rendőrségének együttműködése eredményeként megtalálták a Moldovai Köztársaságban, és elindították a kiadatási eljárást.

*

Nem találja a rendőrség a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség egyik alkalmazottját, akit csütörtökön jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a Colectiv-perben. Antonina Radu ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.
A fővárosi rendőrség pénteki tájékoztatása szerint a Colectiv-perben jogerősen szabadságvesztésre ítélt vádlottak közül négyet börtönbe zártak, miután egyikük önként jelentkezett a rendőrségen, három személyt pedig otthonukból kísértek be a büntetés-végrehajtási intézetbe. Antonina Radut nem találták a lakhelyén a rendőrök, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.
A bukaresti Colectiv klubban 2015-ben bekövetkezett, 64 ember halálát okozó tűzvész felelőseinek perében csütörtökön hirdetett ítéletet a fővárosi ítélőtábla. A tragédia idején Bukarest negyedik kerületének polgármesteri tisztségét betöltő Cristian Popescu-Piedonét négy év, a Colectiv klub három tulajdonosát 6 év, illetve 11 év és 8 hónap közötti, a katasztrófavédelmi felügyelőség két alkalmazottját, George Mateit és Antonina Radut pedig egyenként 8 év és 8 hónap börtönbüntetéssel sújtották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában