Cáfolat

2022.05.20. 14:52

Külügyminiszter: Teljes mértékben hamisak Oroszország állításai, miszerint Ukrajna fegyverért szállít gabonát Nyugatnak

Forrás: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Agerpres

Teljes mértékben hamisak azok az Oroszország által megfogalmazott vádak, miszerint a nyugati államok gabonáért fegyvert adnának Ukrajnának - jelentette ki Bogdan Aurescu külügyminiszter New York-ban, az Egyesült Nemzetek Szervezete biztonsági tanácsának ülésén.

Bogdan Aurescu ezzel Vaszilij Nebenzia, Oroszország ENSZ-képviselőjének feltevésére válaszolt. Nebenzia azt mondta, "okuk van azt gyanítani", hogy az Ukrajnából vasúton és a Dunán szállított gabonát "nem az éhezők táplálására használják" a déli országokban, hanem európai országokban tárolják. 'Tehát, amennyire mi tudjuk, Ukrajna így fizet a fegyverek szállításáért" - fogalmazott az orosz diplomata.

Bogdan Aurescu erre azzal válaszolt, nem ez az első eset, hogy Oroszország hamis vádakat fogalmaz meg. Május elsején például az orosz védelmi miniszter azt állította, hogy Ukrajna a romániai közúti, vasúti és vízi infrastruktúra révén masszív gabonaexportot bonyolít, cserébe pedig fegyvereket és muníciót kap. "A román védelmi minisztérium azonnal cáfolta ezeket az állításokat, és a tények hamis és durva kiforgatásának minősítette őket" - tette hozzá a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában