Románia

2022.05.29. 12:08

Hat megyében volt szükség az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem közbelépésére a rossz idő miatt

Illusztráció

Agerpres

Hat megye több településén és Bukaretsben kellett közbelépniük a katonai tűzoltóknak az elmúlt 24 órában az esőzések és az erős szél okozta károk elhárítására. A belügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ilfov, Prahova megyében és a fővárosban riasztották a katonai tűzoltókat ez okból. A tűzoltóknak többnyire épületekből és udvarokból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, ugyanakkor a viharos szél miatt az úttestre, autókra dőlt fákat és villanyoszlopokat kellett eltakarítaniuk.

Tekintettel arra, hogy vasárnap is sárga és narancssárga jelzésű árvízriasztás és fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az ország több megyéjében, a belügyi minisztériumi erők továbbra is beavatkozásra készen állnak. Az életveszélyes helyzetek megelőzése érdekében a belügyi tárca a következők betartását tanácsolja a lakosságnak:

* az utcán levő emberek kerüljék a fák, oszlopok, reklámtáblák, könnyen elmozduló építészeti elemekkel rendelkező épületek és építés alatt álló épületek közelében való tartózkodást vagy elhaladást;

* szüneteltessék a nyílt terepen vagy magasban végzett tevékenységeket;

* zárják be az épületek ablakait;

* ne érintsék meg a földre dőlt oszlopokat vagy vezetékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában