Románia

2022.05.17. 15:58

Elsőfokú árvízriadó szerda délig az ország nyugati és déli részében

Agerpres

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriadót adott ki kedden az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több folyó vízgyűjtő medencéjére.

A hidrológusok szerint kedd 17 órától szerda délig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyóvizek vízgyűjtő medencéjében: Kis-Szamos (Kolozs és Bihar megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Aranyos (Fehér és Kolozs megye), Maros (Fehér, Hunyad, Szeben és Arad megye), Béga (Temes és Arad megye), Temes (Krassó-Szörény és Temes megye), Pogányos, Berzava (Krassó-Szörény és Temes megye), Olt (Brassó, Szeben, Vâlcea és Argeş megye), Argeş (Argeş megye), Dâmboviţa (Argeş és Dâmboviţa megye) és Ialomiţa (Dâmboviţa, Prahova és Ilfov megye).

A jelzett jelenségek nagyobb valószínűséggel és intenzitással fordulhatnak elő egyes Fehér, Arad, Hunyad és Szeben megyei folyókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában